2015. július 12., vasárnap

Közérdekű


Változás az óvodai - bölcsödei kedvezményes vagy ingyenes étkeztetés terén


2015. Szeptember 1-jétől lényegesen több bölcsődés és óvodás gyermeknek jár ingyenes étkezés!

Az alábbi esetekben nem kell majd fizetni az étkezésért (a változás csak a bölcsődei és óvodai étkezésre vonatkozik!):
  • Aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült eddig, az szeptember 1. után is 100 százalékos étkezési kedvezményt kap. Ehhez 3 hónapnál nem régebbi, a kedvezményre jogosító határozat másolata szükséges
  • A 3 vagy többgyermekes családban élő gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, szeptember 1-jétől viszont 100 százalékos kedvezményt kap. Ehhez elegendő lesz a szülő nyilatkozata.
  • A tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek eddig 50 százalékos kedvezményben részesült, szeptembertől 100 százalékos kedvezményt kap. A jogosultsághoz szükséges a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye (másolatban).
  • Aki olyan családban él, ahol tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek, ott az egészséges gyermek eddig nem kapott étkezési kedvezményt, szeptembertől viszont 100 százalékos kedvezményben részesül. A jogosultsághoz szükséges a 3 hónapnál nem régebbi, magasabb összegű családi pótlék megállapításáról szóló határozat, illetve tartós betegség esetén a szakorvosi igazolás, fogyatékosság esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye (másolatban).
  • Aki olyan családban él, ahol az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a nettó minimálbér 130 százalékát, vagyis a 89.408 forintot, az eddig nem kapott étkezési kedvezményt, szeptembertől viszont 100 százalékos kedvezményben részesül. A jogosultsághoz a szülő  nyilatkozata szükséges, melyhez külön nyomtatványt fognak adni.
Az igényléshez szükséges nyomtatványt és kitöltési segítséget a saját FB csoportomból letöltheted. Innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése