2013. január 27., vasárnap

Recept táblák teljes receptjei

A recepttáblák saját ötlet alapján készültek! 
A kedvenc recepted hozzávalóit pirogravírozom a fa táblácskára, így nem kell mindig elővenned a sajtcetlit, mindig szem előtt van, felrögzítheted a konyhád falára!
Ajándékba is megrendelheted, nagyik és barátok biztosan örülnek neki! 
NAGYOBB FOTÓK ITT

ANDI's BROWNIES



10 dkg étcsoki
10 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
1/2 tk sütőpor
2 tk nescafe
2 nagy tojás
szűk 1 dl étolaj
1 marék dióbél


Sütő előmelegítése 175 fokra (gázsütőn 4-es)
Liszt, cukor, apróra vágott étcsoki, kakaópor, sütőpor.
Feloldott nescafe, tojások, olaj simára keverve.
A kettőt összedolgozni.

Vajjal kikent 24 cm átmérőjű, fodros szélű, nem túl magas tortaformába öntve, tetején a dióbelet eloszlatva 18-20perc alatt megsütni.
FONTOS: ha a sütési idő után a tésztába szúrt tűn marad tészta, akkor is ki kell venni, mert hűlés közben is sül. Nem szabad túlsütni.
Nagyon fincsi!
Stáhl Judit féle recept. Szerintem olaj helyett (vagy egy része helyett) vajat is lehet használni, legközelebb kipróbálom, mert én egy kicsit száraznak éreztem a sütit (másoknak ízlett), de lehet, hogy kicsit túlsütöttem. -Andi

Itt alább még találsz egy jó pár sütireceptet! 



KATI ÉS GÁBOR BÖGRÉS SÜTIJE
1 bögre mák
1 bögre rétes liszt
1/2 sütőpor

1/2 bögre cukor
1 tojás
5 dkg vaj

1 bögre tej


A külön csoportosított hozzávalókat összekevered, majd a végén mindent összekutyulsz és sütőpapíros tepsibe öntöd, közepes hőfokon tűpróbáig kisütöd.
Ez az alaprecept, amit lehet variálni a nedves és a száraz hozzávalók arányát megtartva. Mi szeretjük a mákos-meggyes (befőttel), diós-almás (reszelve), kakaós meggyes változatokat. Van, hogy magokat is szórunk bele. 

A jelszó: Csak érzésre, ahogy jólesik!!!
Formázni is bárhogy lehet: egyszerű kiskocka, sütiformával kiszúrva, muffinformában sütve, de volt már, hogy tortaalapnak is ezt használtuk. Szóval igazi joly joker! - Kati


ALMÁSPITE SÁRA MÓDRA 
(sacc per kb adatokkal - mérlegem nincs, ti is csak érzésre)


75 dkg liszt fele graham- fele fehér
25 dkg gyümölcscukor
25 dkg margarin
1 kanál libazsír
1 csipet só
1 kv kanál fahéj
1 tojás + 1 sárgája
1,5 dl tej
2-3 kg alma (lehet bele maradék körtét, banánt is tenni)
3-4 ek zabpehely
1/2 citrom

A liszből vulkánt formázunk (belekeverjük a sütőport, reszelt citromhéjat, fahéjat és sót), ebbe pottyantjuk a tojást, rávagdossuk a lágy margarint és a kanál zsírt, kevés tejjel összedolgozzuk, hogy kellemes, nem ragacsos tésztát kapjunk.


Mindeközben lehéjjazuk az almát, lereszeljük és lábosban enyhén megpároljuk (nem barnára), rászórunk fahéjat és 2-3 ek cukrot (nem biztos, hogy ennyi kell, meg kell kóstolni) rácsavarjuk a fél citromot).
Fele tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a zabpelyhet , majd rá az almát (nem kell a levét lecsöpögtetni) majd megint tészta. Villával beszúrkálják a gyerekek és a maradék tésztából díszítést készítenek. Be az előmelegített sütőbe (180 fokon 40 percig kb).

Nálunk ez a sláger, ha mást próbálok ki, nagy az esélye, hogy nekem is kell megennem. - Sára

Eszterék Márvány kuglófja

28dkg puha margarin
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor vagy vanília velő
5 tojás
28 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
3-4 ek tejszín

2 ek kakaópor
2 ek tej
1tábla apróra tört étcsoki

A kakaópor, csoki és tej kivételével alaposan összekeverjük a hozzávalókat. Elfelezzük a tésztát, az egyik felébe keverjük a kimaradt csoki+kakaópor+tejet. A kivajazott és lisztezett kuglófformába felváltva teszünk evőkanállal a sárga és barna tésztából egymás mellé, majd egymásra. Ezek sütés közben majd összekeverednek, így lesz márványos.

175C-os előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük. Mi szoktuk ezt a tésztát muffin formában is készíteni, sőt sima tepsiben is piskótának vagy torta alapnak. -Eszter











TEHÉNLEPÉNY
....mert néha tényleg úgy néz ki, de finom....

Stahl után szabadon...


15 dkg liszt (a fele teljes kiőrlésű rozsliszt)
1 ek kakaó
10 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 tojás
fél teáskanál szódabikarbóna
(fél teáskanál őrölt fahéj.... ezt el szoktam hagyni)
és itt jön a változtatás, mert attól függően mi van otthon 10dkg vágott étcsoki, vagy/és aszalt gyümölcsök (apróra vágva) vörös áfonyával nagyon jó, de sárgabarack, szilva is jó bele, meg vágott dió, mogyoró, mandula
Vajat, cukrot és a tojást jól kikeverem és hozzáadom egy másik tálban összekevert száraz hozzávalókat. Jól kikeverem fakanállal az egészet, sűrű masszát kapok. 
A sütőt közben 200 fokra előmelegítem.

A masszából korongokat csinálok és sütőlemezre teszem. Kb 12 percig kell sütni mindössze, vigyázat, mert könnyen összenőhetnek a kekszecskék. Jó kis reggelizős, uzsonnás süti....

Jó étvágyat! -Kató


A tábla mérete: 12*24cm

Megrendelésre készítem! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése