2012. június 13., szerda

Kádár Annamária: Mesepszichológia - Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban

KÖNYVAJÁNLÓ 

Itt egy könyv, itt A KÖNYV, amit azóta várok, hogy hallottam róla! Végre a könyvesboltokban, végre itt van mellettem, velem! De csak ölelgetem, szeretgetem, mert elolvasni még nem merem! 


Elkezdtem ugyan, de az első fejezet olvasása közben annyira sok(k) hatás ért, hogy meg kellett állnom. Először is PONT a kedvenc és egyetlen idézetemmel kezdődik, melyet Eszti naplója elejére írtam, és mindig elolvasom, amikor írok bele: 


"Engem ne emeljen a magasba senki,
ha nem tud addig tartani,
míg tényleg megnövök.
Guggoljon ide mellém,
ki nem csak hallani,
de érteni akar,
hogy közel legyen a szívdobogásunk." 

(Birtalan Ferenc) A Mesepszichológia első fejezete (is?) nekem szól. Arról szól, ami engem mostanában legjobban érdekel... tudjátok, amit próbáltam kihámozni Bruno Bettelheim nyomában botladozva, hogy megértsük mi, anyukák: miért fontosak a mesék gyermekeinknek. Errefel nesze, PONT most itt egy valaki, aki direktben nekünk ír, egyértelműen megfogalmazza, amit alig bírtam kihámozni Brunciból. 

Másodsorban azért nem tudtam tovább olvasni, mert az idézetei, a példái, amik a könyvben (legalábbis az elején) jócskán előfordulnak, annyira sok egyéb gondolatot idéztek fel bennem, indítottak útjára, hogy elő kellett kapnom egy papírt, le kellett írnom, mert különben elszaladnak. 

Harmadsorban azért nem tudtam tovább olvasni, mert az az ember kezdett érdekelni, aki ilyen könyvet ír! Kádár Annamária mindamellett, hogy helyettem ír, megtestesíti azt a pozitív energiát, ami most bennem van, amit oly sokan nem értenek, hogyan csinálom! 

Azonnal megkerestem, megírtam ezt neki, Ő azonnal válaszolt... Másnap éjjel, amikor éppen Őt hallgattam a Mesterkurzus 2010-es előadásában, PONT akkor jelentkezett, hogy csatlakozni szeretne az Anyócák Klubjához

Reggel gondolkodtam el azon, mit kellene csinálni az Anyócák Klubjával, hogy egy kicsit felpezsegjen az élet, pozitívabb legyen... errefel PONT akkor csatlakozik hozzánk "Az én pozitív energiám"? 

Tündérbogyó - fali dekoráció iporkából

2013. MÁJUS 8. 17.30-kor a Születés Hete fesztiválon előadást tart 
"AZ ÉN POZITÍV ENERGIÁM"!

Az előadás címe: 
A mese szerepe kisgyermekkorban, 
a mese szerepe az EQ fejlődésében!

Cím: Budapest, XVI.kerület Erzsébetligeti Színház
Hunyadvár utca 43/b. 

4 megjegyzés:

 1. Kedves Anyóca! Hol lehet meghallgatni a 2010-es előadást? Vagy esetleg a többi mesterkurzusos előadást?

  VálaszTörlés
 2. Kedves Virág! Utánanézek,hogy most hol lehet kapni!

  VálaszTörlés
 3. Az előadás címe:
  dr. Kádár Annamária: Gondolataink teremtő és pusztító ereje

  VálaszTörlés
 4. Most úgy látszik nem kapható, úgyhogy írj egy emailt az anyocababoca@gmail.com-ra!

  VálaszTörlés