2011. november 13., vasárnap

Kíváncsi vagyok, Te hogyan mosod...

... problémamentesen a fogát, a haját, amikor NEEEEM akarja?


Tapasztalatom szerint MINDEN NEHÉZ HELYZETRE KI LEHET TALÁLNI VALAMIT. Az ebéd utáni alvás nyűgje meghaladta a képességemet. Már mindent kipróbáltam: Azt hittem sok, ha minden nap alszik, de kevés ha egyáltalán nem alszik. Nem volt gond az estékkel nem alváskor, de felborult a ritmus, másnap később kelt, én pedig aznap türelmetlenebb voltam.  A nagy ágyban aludhatott, több mese volt, később fektettem le, korábban fektettem le, vele aludtam, átölelve aludtunk. (Ezt volt a legnehezebb megvalósítani a másik babóca miatt, aki persze sosem alszik ugyanakkor, mint a nagy.)
Úgy tűnik  tegnap megtaláltam a megoldást! Megváltoztattuk a kiságyat! Most a mindenre felmászós, tornászós időszak van, és dívik a "mindent egyedül akarok csinálni" időszak! : újra felemeltük hát a matracot, odatoltam egy széket az ágyához! Egyedül mászhat be, jöhet-mehet, amikor akar! Annyira tetszik neki, hogy tegnap este AZONNAL aludni akart!

Ti milyen praktikákat találsz ki a nehéz helyzetekre?


Például megnézhetitek ezt a diát! : Az egér és az oroszlán

A Kíváncsi vagyok, írjatok Anyócák- címke alatt más kérdéseket is találsz, ha van kedved, írj!

3 megjegyzés:

 1. Kisfiamnak a Verdás ágynemű jött be. Kérdezem: Mehetnünk aludni? Mire ő: NEM! Én: De vár az autó az ágyikódban! Ő: Jó! És már rohan is átölelni az ő "autó dádá"-ját, ahogy ő mondja.

  VálaszTörlés
 2. Nekünk hasonlóan hozzátok, a "Nem vagyok kisbaba, nagyfiú vagyok!" korszak van, amire hálistennek sok mindent rá lehet húzni...ilyen a vitaminok bevétele, a bilibe pisilés, a cumi elhagyása, a vetkőzés, evés....stb...bejön még az új dolgok varázsa, most pl. az elektromos fogkefe, amivel élvezet fogatmosni:DD

  VálaszTörlés
 3. Zsuzsi írta:
  Micimackónak is van a kezében egy fogkefe - történetesen egy igazi, amit Merse már nem használ - a mosdó szélén ül... onnan figyeli mennyire alapos a fogmosás... ő is nagyon szeret fogat mosni, na ná, hogy mi is!

  Mi úgy tudjuk, Eszti is szeret hajat mosni… mindig elmondjuk azt is, hogy egyszer egy héten KELL hajat mosni… itt következik az, hogy kik szeretnek még hajat mosni… közben megkérem, üljön le e kádban és hajtsa hátra a fejét. Apukája „lesben áll” a tusolóval és eszméletlen gyorsasággal cselekszünk. Amíg ő csodálkozik azon, miről beszélünk, mi már készen is vagyunk. Szokott tiltakozni, de legalább nincs balhé. Egyedül is képes vagyok kivitelezni, de legjobb, ha van segítség.

  VálaszTörlés